Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

середу, 6 квітня 2016 р.

Наша славна Україна, Наше щастя і наш рай!

           06 квітня 2016 року до бібліотеки на презентацію виставки художніх робіт Марфи Тимченко "Наша славна Україна, Наше щастя і наш рай!" завітали дітки трьох старших груп дитячого садочку № 32 для слабозорих дітей Голосіївського району столиці.
                        Зав.бібліотекою Галина Козлова розповіла дітям про витоки Петриківського декоративного розпису - унікального явища, закоріненого в глибинних народних традиціях. Зародився цей вид народної творчості понад двісті років тому в невеличкому селі Петриківка, що на Дніпропетровщині, як хатнє мистецтво.Упродовж століть традиції передавалися від покоління до покоління, удосконалювалися, набували свого неповторного колориту.


    Присутнім була презентована виставка художніх робіт народного художника України, лауреата Національної премії України ім.Тараса Шевченка та премії ім.Катерини Білокур Марфи Тимченко (1922-2009). Майстриня наповнювала декоративний орнамент самобутнім "тимченківським" змістом, але водночас розвивала і продовжувала традиції Петриківського розпису. У її творах вчувається яскрава індивідуальна манера і глибинний національний характер.
       Дітки були ознайомлені з книжками про Петриківський розпис та про видатного майстра України Марфу Тимченко.
                                         По закінченні заходу - огляд художньої виставки.


Фото на згадку з книжками і "мальовкою" онуки Марфи Тимченко - Олени Кулик

Немає коментарів:

Дописати коментар