Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

пʼятницю, 29 квітня 2016 р.

Забуті сторінки української скрипкової музики. Сергій Борткевич

                    

24 квітня 2016 року у бібліотеці відбулася лекція-концерт "Забуті сторінки української скрипкової музики. Сергій Борткевич". Про життя і творчість українського композитора (доречі, декілька країн вважають його "своїм") присутнім розповів студент 5-го курса Національної музичної академії ім. П.І. Чайковського Темур Якубов.

Темур Якубов. 25 років.
Навчався у дитячій школі мистецтв м. Бахмач Чернігівської області.
Випускник коледжу Київського інституту музики ім. Глієра. Нині навчається у НМАУ ім. П.І. Чайковського. 
Пише наукову роботу на здобуття диплому магістра, присвячену С. Борткевичу. Його викладач по спеціальності - кандидат мистецтвознавства Георгій Коновалов. Науковий керівник - кандидат мистецтвознавства, доцент Олена Сакало.



Уляна Чубун. 24 роки.
Навчалася у музичній школі та музичному училищі м. Сімферополь, АРК. Отримала диплом бакалавра Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського. Працює в музичній школі Голосіївського району. Під час проведення заходу акомпанувала Темуру на фортепіано.


На захід - послухати молодих, талановитих виконавців - прийшло багато людей. З Бахмачу приїхала мама Темура та його перші викладачі, прийшов викладач по спеціальності з НМАУ ім.П.І. Чайковського Георгій Петрович Коновалов, студенти музичної академії, користувачі бібліотеки і прихильники української скрипкової музики.


Темур Якубов та Уляна Чубун виконали твори Сергія Борткевича : "Колискова", соната для скрипки та фортепіано, п'єсу "На 3/4", чотири п'єси для скрипки та фортепіано ор.63.




Немає коментарів:

Дописати коментар