Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

середу, 12 серпня 2020 р.

Молодь і суспільство

12 серпня - Міжнародний день молоді   
 Дієвими чинниками формування національної свідомості для такої категорії населення, як молодь, є освіта, культура, мистецтво тощо.

Роль освіти в суспільстві визначається тим, що шляхом передачі знань, навичок, виховання вона генерує не тільки компетентних працівників, а й суспільно відповідальних громадян. Причому, основне значення мають саме етичні аспекти, втілення у свідомість молоді високих моральних і культурних цінностей. Система освіти відіграє значну роль у підготовці молоді до праці й до життя загалом, тому традиційно освіта розглядається як механізм навчання і виховання учнівської та студентської молоді.
   Культуру створює особистість; а її - в свою чергу - творить соціальна група і суспільство в цілому. Культура є продуктом і способом життєдіяльності нації. Важливим для цього є зміцнення матеріальної бази культури, залучення до сфери соціокультурної творчості широкого загалу, впровадження культури у всі сфери громадського життя суспільства: працю, побут, політику, національні відносини тощо.

Немає коментарів:

Дописати коментар