Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

вівторок, 18 серпня 2020 р.

Головні державні свята нашої країни


                                     День Державного Прапора

  Щороку 23 серпня, за добу до святкування Дня Незалежності, Україна відзначає День Державного Прапора. Дата була обрана на згадку про події 1991 року, коли до будівлі Верховної Ради група народних депутатів внесла синьо-жовтий стяг.
  Державний прапор України затверджений Верховною Радою 28 січня 1992 року.   Це стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього (вгорі) і жовтого (внизу) кольорів. Згідно із найбільш популярним тлумаченням колірної гами прапора, синя його смуга символізує ясне небо, а жовта – золоті пшеничні ниви.
  Сьогодні прапор майорить на всіх державних установах України. Він здіймається над усіма посольствами нашої держави, в багатьох країнах світу.

                                  24 серпня - День Незалежності

  З моменту Акта проголошення незалежності України пройшло більше чверті століття, в нашій країні відбулося багато радісних і сумних подій, ми створили і продовжуємо створювати нову історію молодої європейської країни.                  

 За всю історію нашої країни, з часів формування української нації і до наших днів, українці неодноразово намагалися стати незалежними.                          

 Вперше День Незалежності України відзначили 16 липня 1991 року - в річницю прийняття Декларації про державний суверенітет України Верховною Радою УРСР.   У постанові Про День проголошення незалежності України було написано таке: "З огляду на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності, підтверджуючи історичну вагомість прийняття Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року, Верховна Рада Української Радянської Соціалістичної Республіки постановляє: Вважати 16 липня Днем проголошення незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України".    Однак пізніше цю дату перенесли на 24 серпня. Саме 24 серпня 1991 Верховна Рада УРСР прийняла Акт проголошення незалежності України. Остаточно День незалежності України був підтверджений на всеукраїнському референдумі 1 грудня 1991 року. З цього дня історія України змінилася назавжди.

  З нагоди головних державних свят нашої країни – Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора у бібліотеці «Деміївська»  представлені  книжкові виставки: «Прапор наш, як літо, В сонці майорить – По долині жито, По горі блакить» та «Ти шляхом праведним святим, Йшла до волі, Україно!»


Немає коментарів:

Дописати коментар