Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

понеділок, 1 лютого 2021 р.

Приховані сили, які формують Вашу поведінку

Згадайте ваш нещодавній вибір. Будь-який. Що ви купили на
сніданок, який фільм переглянули, яку книгу прочитали. Або ж навіть важливіші рішення: із ким зустрічатися, якого політичного кандидата підтримати, яким кар'єрним шляхом піти. Чому ви обрали саме цей варіант?

Це запитання здається простим. Хоча на думку можуть спадати різні конкретні причини, загалом усі вони вказують на одне - вашу особистість. Ваші смаки й уподобання. Те, що вам до душі або не до серця. Який потенційний супутник життя здається вам веселим чи привабливим. Чи відповідають політичні ідеї кандидата вашим. Думка, що наш вибір визначений особистими поглядами й переконаннями, здається очевидною - і навіть не вартою згадки.

Однак вона неправильна. Хоча ми цього не усвідомлюємо, навколишні мають величезний вплив чи не на кожний аспект нашого життя. Та є ще один потужний прихований чинник, який не варто недооцінювати, - соціальний вплив. Йона Бергер присвятив 15 років вивченню цього феномена й дійшов висновку: ця невидима сила є основою кожного нашого рішення - від роботи до сімейного життя. Навіть більше, вона впливає не лише на те, що ми робимо, а й чого уникаємо в повсякденному житті.

Яким чином люди несвідомо спонукають інших досягти кращих результатів й одночасно гальмувати їхній успіх? Чому прагнення відрізнятися від інших - теж результат впливу соціуму? Ця книжка допоможе комплексно поглянути на соціальні процеси, зрозуміти приховані причини людської поведінки, а також ухвалювати поміркованіші та об'єктивні рішення.

Книга чекає на Вас у фонді нашої бібліотеки.

Джерело: Берґер, Й. Невидимий вплив. Приховані сили, які формують поведінку/ пер. з англ. Анна Іванченко. - Київ: Наш формат, 2018. - 240 с.

Немає коментарів:

Дописати коментар