Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

вівторок, 9 лютого 2021 р.

Остання лекція

 Від тебе не залежить, які карти випадуть, але якими ходити, вирішуєш ти.

Книжка Ренді Пауша "Остання лекція" увійшла до переліку творів, призначених для обов'язкового читання в коледжах по всій Америці.

 Ренді Пауш був професором, викладав курси інформатики, дизайну, а також взаємодії людини й комп'ютера в Університеті Карнеґі-Меллон. Його "Остання лекція" - це не просто сповідь і не банальний заклик цінувати час. Перш за все це послання дітям, напутнє слово поколінню, яке тільки-но починає свій шлях. На сторінках цієї книжки ви знайдете думки автора про радість, любов до життя, про чесність, порядність, вдячність, про роль мрій та цінність часу. Це істини, яких треба навчати дітей і про які не варто забувати дорослим. Ренді Пауш казав: "Я намагався вмістити себе в пляшку, яку одного дня хвиля приб'є до берега для моїх дітей. Якби я був художником, то написав би для них картину. Якби музикантом, то склав би музику. Але я лектор. Тому я прочитав лекцію..."

У травні 2008 року  автора внесли до списку журналу "Time" як одного зі 100 найвпливовіших людей у світі. Помер Ренді Пауш у віці 47 років.

У 2019 році в харківському видавництві "Віват" книга Ренді Пауша вийшла у перекладі українською мовою.

Немає коментарів:

Дописати коментар