Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

понеділок, 23 січня 2023 р.

Повстання проти секулярного світу


Руслан Халіков

22 січня 2023 року в бібліотеці відбулася творча зустріч з релігієзнавцем, кандидатом філософських наук Русланом Халіковим.

Сфера наукових інтересів: сучасні релігійні процеси, секуляризація та контрсекуляризація, державно-церковні відносини, авраамічні релігії, феноменологія релігії, традиціоналізм, західний езотеризм.

Руслан Халіков презентував присутнім свою нову книгу "Повстання проти секулярного світу". Секуляризація - це вид змін у взаємовідносинах релігії з суспільством у напрямку звільнення від релігійного впливу. Мета книги полягає в тому, щоб окреслити цей зворотній бік секуляризації та спрогнозувати її роль у майбутній трансформації світового устрою, системи міжнародних відносин та принципу об’єднання людства в спільноти. Перераховані в другій частині книги приклади дозволяють припустити, що трансформація вже почалась, і незабаром піде тріщинами не лише Версальський світовий порядок, а й Вестфальський. І не важливо, чи ми дивимося на ці трансформації з острахом, чи з надією, корисніше бути готовими до їх наслідків, аніж опинитися в вирішальний момент без інструкції з виживання в нових умовах.




Немає коментарів:

Дописати коментар