Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

суботу, 4 травня 2019 р.

"Нехай чарівний спів жар-птиці дає всім радість і надію"


Жар-птиця - у слов'янській народній творчості - казковий птах сонячного царства із сліпучо-золотавим, мов жар, пір'ям (тому птаха називають ще золотою птицею); одного його пера досить, щоб освітити весь казковий сад. ЇЇ чарівне перо завжди приносить удачу, щасливу долю, кохання. Чародій краде Жар-птицю, але не вбиває її, бо не можна вбити сили природи, що постійно відроджуються. Жар-птиця встигає знести яйце, і саме сонце постає яйцем, що його поклала Жар-птиця.
Інша назва Жар-птиці - "крешана", яка бере вогонь у Бога Сонця, креше ним з неба, посилаючи його всюди і в дерево, і в камінь. (З Вікіпедії)
30 квітня 2019 року у вітринному просторі бібліотеки відкрилась виставка творчих робіт декоративно-прикладного мистецтва учнів Державного навчального закладу "Київське регіональне вище професійне училище будівництва". Майстри виробничого навчання - Олена  Нічікова та Олександра Полтавець.

До речі, треба  зазначити, що унікальні роботи виконали учні  груп П-23 та П-13 спеціальності "Флорист, квітникар, озеленювач". Це діти з особливими потребами. Панно виконані з природніх матеріалів під керівництвом викладача училища Ірини Контарь.

Немає коментарів:

Дописати коментар