Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

четвер, 16 травня 2019 р.

Найвідоміші музеї Європи


  
"Музей повинен бути оселею муз, повинен одночасно бути і школою, і храмом, священним місцем, куди повинно стікатися все для вивчення прекрасного і для поклоніння красі, щоб потім і в житті розуміти і любити красу"                    Богдан Ханенко
                                                                                                              


   Щорічно, починаючи з 1977, по всьому світу 18 травня проходить Міжнародний день музеїв. Це єдиний день у році, коли музеї відкривають двері вночі.
   Музеї є безцінними джерелами пізнання, які освячують наше долучення до культурно-історичних цінностей і духовних реліквій. Музеї − це справжні культурні скарбниці, що стверджують сучасне, пов’язують нас із минулим. Це подарунок нащадкам, наше послання в майбутнє!
   Цього року  в Україні 18 травня відзначається ще одне свято -  День Європи (третя субота травня), день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. Події останніх років підтвердили безальтернативність європейського вибору України.
   З червня 2017 року діє безвізовий режим між Україною та Європейським Союзом - статус, що дозволяє громадянам України вільно перетинати міждержавні кордони країн Європейського Союзу. Щоб ознайомитись з культурними, історичними та духовними цінностями країн Європи, значна кількість наших громадян вже скористалась цим режимом.
   Хто ще не зміг долучитись до пізнання культурних скарбниць Європи, використавши безвізовий режим, запрошуємо почерпнути інформацію з чудових книг, які подарували бібліотеці наші читачі.
    В читальній залі бібліотеки розгорнута книжкова виставка «Найвідоміші музеї Європи», на якій  представлені книги із серій «Великі музеї світу»,  «Великі художники», «Художня галерея».


Немає коментарів:

Дописати коментар