Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

середу, 22 травня 2019 р.

Ляльковий парад

Народне мистецтво - це минуле в сьогоденні. З покоління в покоління передавалися унікальні процеси створення українських народних художніх   виробів з різних природніх матеріалів. Кожен виріб несе в собі добро, радість, тепло рук майстра і нестримну фантазію,  в чому Ви маєте можливість переконатися, переглянувши  виставку декоративно-прикладного мистецтва "Ляльковий парад: жанрові композиції з українського народного побуту", яка презентована для широкого загалу у вітринному просторі бібліотеки.
Лозоплетіння, аранжування квітів, аплікації соломою є головним захопленням народної майстрині, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України Юлії Іванівни Петруньок, педагога студії прикладного мистецтва Солом'янського району міста Києва.
Якщо Ви маєте бажання самостійно ознайомитися з багатством видів та форм народних художніх промислів, пропонуємо Вам переглянути змістовну книгу О.Сапури "Народні художні промисли України".  Видання є спробою зберегти й відродити традиції української народної художньої творчості, які стали улюбленими та широко відомими не тільки в нашій країні - їх знають і високо цінують за кордоном. Адже мистецтво цілого народу - це минуле в сучасності, натхненна традиція, живий ланцюг, що незмінно поєднує покоління, національності та епохи. 

Немає коментарів:

Дописати коментар