Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

середу, 1 липня 2020 р.

Бойове мистецтво українських характерників

"Для того щоб налякати ворога, запорожці нерідко самі поширювали про свою силу й непереможність неймовірні чутки, змушуючи й інших вірити в це. Казали, наприклад, що серед них завжди були так звані "характерники", котрих ні вода, ні шабля, ні звичайна куля, крім срібної, не брали. Такі "характерники" могли відмикати замки без ключів, плавати човном по підлозі, як по морських хвилях, переправлятися через ріки на повстині чи рогожі, брати голими руками розпечені ядра, бачити на кілька верстов навколо себе за допомогою особливих "варцадел", жити на дні ріки, залазити й вилазити з міцно зав'язаних чи навіть зашитих мішків, "перекидатися" на котів, перетворювати людей на кущі, вершників на птахів, залазити у звичайне відро й пливти в ньому під водою сотні і тисячі верстов" 
Дмитро Яворницький "Історія запорізьких козаків"

Будь-який народ половину своїх життєвих сил, енергії та історичного часу витрачав на війни, на відвойовування свого права існувати на своїй землі, на захист своїх родичів та майна. Не винятком були і козаки. І серед цього козацького войовничого люду нація породила козаків-волхвів, козаків-філософів, безстрашних воїнів, котрих називали характерниками.
КРІР, ХАРАКТЕРНИК. Дивовижні слова дивного походження. Бойове мистецтво характерників - незбагненне мистецтво, осягнути звичайним розумом його неможливо.
   Ця книга є посібником з психофізичної підготовки воїна, лицаря, характерника. Розрахована на духовно підготовлену та національно спрямовану особу. 
   Запрошуємо Вас почитати цю книгу в нашій бібліотеці. Наголошуємо на тому, що  серед публічних бібліотек міста книга є тільки у фонді бібліотеки "Деміївська". 
Джерело: Яворницький, Д. Історія запорізьких козаків : у 3 т. Т. 1/ Д.І. Яворницький. - Львів: Світ, 1990. - с.176.
Кондратьєв, А. КРІР. Бойове мистецтво українських характерників/ Анатолій Кондратьєв, Сергій Горелишев. - Київ: Схід- захід, 2009. - 478с.

Немає коментарів:

Дописати коментар