Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

четвер, 9 липня 2020 р.

Як перевиховати егоїстичну дитину (або її батьків)

"Ви читаєте цю книжку - а я її написала - тому, що існує сила, яка може позбавити наших дітей не лише уяви, енергії і наполегливості, а й здатності жити насиченим, повноцінним життям. Діти різного віку вважають, що мають невід'ємно право отримати найкраще без докладання будь-яких зусиль з їхнього боку, на задоволення батьками всіх їхніх забаганок і на вже готову дорогу до успіху. Діти переконані, що світ обертається навколо них. Егоцентричні діти стають егоцентричними дорослими, які поводяться по-дитячому, але забаганки в них більших масштабів".
 Авторка цієї книжки пропонує рецепт, як побороти ці загрозливі риси й зупинити епідемію, навчити малечу поводитися відповідально та зважено, розвинути стійкий характер і зрештою виховати щасливих, упевнених у собі хлопчиків і дівчаток, які готові до дорослого життя і всього, що воно їм готує.
   Позбавмо наших дітей егоцентричних ілюзій. Допоможімо їм уявити нові світи, стати відповідальними, а наполегливість використовувати для того, аби допомагати іншим, а не задовольняти власні забаганки. Тоді й тільки тоді наші діти розкриють свій потенціал і зможуть стати найкращими, не чекаючи на подарунки від світу.
Джерело: Макріді Е. Я! Я! Я! Як перевиховати егоїстичну дитину (або її батьків)/ Емі Макріді. - Київ: Наш формат, 2018. - 328с.

Немає коментарів:

Дописати коментар