Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

пʼятницю, 10 квітня 2020 р.

Що відчувають українці на карантині?

            Ми постійно кудись квапимося і нам важко зупинитися, і такий життєвий устрій нам диктують соціальні зміни. Іноді ми стомлюємось, і сили нас покидають, і ось мріємо про свята, вихідні, відпустку або канікули, щоб відпочити й відновитися. Але буває так, що відпочинок не допомагає. І причина цьому - КАРАНТИН.
  • На даний час українці відчувають суперечливу гаму почуттівТривогу (38%), страх (20%), розчарування (16%), і розгубленість (13%), з одного боку, а  також надію (32%), оптимізм (22%) і впевненість (5%).
  • В умовах карантину українці найчастіше присвячують свій вільний час веденню домашнього господарства (66%), спілкуванню з родиною (36%), перегляду фільмів, серіалів (33%), новин (32%), ТВ (29%), читанню новин, статей (27%). При цьому дистанційно працює тільки 13% опитаних.
  • Перебуваючи на карантині, наші співвітчизники досить активно споживають інформацію. У цих умовах основними джерелами отримання інформації для них є центральні канали українського ТБ (66%), українські інтернет-ЗМІ (54%) і соціальні мережі, блоги і форуми (40%), а також родичі, друзі та знайомі (26%) .*
 

*Всеукраїнське ролінгове дослідження «Рубікон». Результати опитування 23.03.2020 - 3.04.2020 із вибіркою 1400 респондентів

       
 Читання книг назвали одним з найефективніших немедикаментозних способів лікування навіть важких форм депресії. Про це повідомили шотландські вчені.
Люди, які читали книги, змогли більш ефективно
контролювати свій стан, ніж ті, хто приймав ліки.
    До того ж, читання книг виявилося корисним для пацієнтів з різним ступенем тяжкості депресії. Примітно, що багато лікарів впевнені, що читання книг – ефективний засіб для лікування не тільки депресії, але і безсоння і тривожних станів, що дозволяє людині краще контролювати свої емоції. Висновок: більше читайте книг і все буде гаразд!

Немає коментарів:

Дописати коментар