Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

понеділок, 25 травня 2020 р.

Оптимізм і довголіття

Учені з Бостонського університету перевірили вплив оптимістичного ставлення до життя на довголіття людей. Щоб з'ясувати, яке значення для тривалості життя має психологічний настрій, учені проаналізували дані двох довгострокових досліджень.
Виняткова тривалість життя була визначена як виживання до 85 років і старше. Результати показали: оптимісти жили довше і частіше досягали особливо поважного віку. Таке оцінювання продемонструвало, що оптимістичні чоловіки і жінки в середньому живуть на 11-15% довше. У оптимістів також була вища ймовірність дожити до свого 85 дня народження на 50-70%.
   Кореляція зберігалася й тоді, коли вчені не брали до уваги інші чинники впливу, зокрема хронічні захворювання. Результати показують, що оптимізм виконує функцію психологічнго ресурсу, який подовжує життя. Такий зв'язок не залежить від соціального статусу, стану здоров'я, депресії, соціальної інтеграції та поведінки у разі охорони здоров'я, наприклад, куріння, дієта і вживання алкоголю. Загалом результати засвідчують, що оптимізм може бути важливим психосоціальним ресурсом для продовження життя літніх людей.
Усмішка - це щось, чого не можна ні купити, ні продати, ні випросити. Її можна лише подарувати!
Джерело: Психолог. - 2020. - №4. - с.6-7.

Немає коментарів:

Дописати коментар