Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

середу, 20 травня 2020 р.

Ефект Люцифера. Чому хороші люди чинять зло

             У 2019 році у видавництві Yakaboo publishing вийшла друком книга Філіпа Зімбардо                "Ефект Люцифера. Чому хороші люди чинять зло".
Доктор Філіп Зімбаро - заслужений професор Стенфордського університету - присвятив вивченню і викладанню психології понад 50 років. Нині він виступає із лекціями у всьому світі й активно просуває проект-дослідження проявів героїзму в повсякденному житті. Його теперішні наукові пошуки зосереджено на психології героїзму й запитанні "Що понукає одних людей чинити зло, а інших - ставати героями й допомагати іншим?"
Філіп Зімбардо про книгу: "Хоча більша частина цієї книжки детально описує, як легко для звичайних людей почати чинити злодіяння або ставати пасивно байдужими до страждань інших, її глибше послання є позитивним. Якщо розумітимемо, як і чому виникає зло, ми всі зможемо краще його розкривати, захищатись від нього, боротись, перемагати. Стаючи більш "тямущими в злі", ми вибудовуємо непорушну стійкість нашого морального компасу до негативних проявів. Із цього огляду, "Ефект Люцифера" відзначає людську здатність до вибору доброти замість жорстокості, турботи замість байдужості, творчого замість деструктивного і героїзму замість лиходійства"
     "Зімбардо заслуговує на щиру вдячність, адже віднайшов і витягнув на світло найтемніші, найпотаємніші закутки людської душі".  Вацлав Гавел

Немає коментарів:

Дописати коментар