Шановні користувачі! В бібліотеці для Вас працює безоплатний інтернет-центр та Wi-Fi

Сторінки

четвер, 21 травня 2020 р.

"Хай міцніє нитка роду!"

                                                      "Вивчаймо досвід і мудрість своїх предків, щоб не втратити самобутність,                                                                 не розчинитися у круговерті часу, не згубити своє майбутнє."
                                                                                                                                                        Галина Лозко 

Щорічно, у третій четвер травня, українці святкують День вишиванки.
   Українське вишивання виникло давно, і корені його сягають глибини віків. Вишиті ниткою знаки на полотні - це інформація, що дійшла до нас через товщу тисячоліть про погляди, почуття і художнє мислення наших пращурів.
   Кольоровими нитками вишиванка вплетена в долю народу. 
Українська вишиванка є абсолютно унікальна - впродовж тисячоліть вона формувала нашу національну самобутність, була нашим оберегом, критерієм високого смаку та краси.

    Ми вбираємося у вишиванки не тільки для краси, а ще й для того, щоб зберегти традиції роду. А головне - показати всьому світу, що є така країна - Україна.

   Бережімо та пишаймося безмежним багатством, яким ми володіємо -  рукотворні дива, вишиті умілими руками простих трудівниць-українок, в яких вони продовж тисячоліть закарбовували свої погляди, мрії, надії з вірою в те, що колись нащадки прочитають їхнє послання і з пошаною поклоняться, подивуються величному таланту рідного народу.

1 коментар: